Wednesday, November 16, 2011

Laman Muka Buku

Bismillahirrahmanirrahim.

Tak tahu kenapa tiba-tiba rasa macam nak buat macam ni, tapi nak buat jugak sementara menanti jam 10.00 malam. Berjalan-jalan di laman muka buku, tiru kata-kata yang menarik dari kawan-kawan, tampal di dinding blog. Selamat membaca~
‎"jgn risau dgn masa depan, sbb ianya masih misteri, xda sapa yg boleh konfemkan masa depan akan jd mcm ni..mcm ni,
jgn risau masa lepas yang telah dilalui, kerana ia telah pergi menjauhi n xde sape boleh ulanginya lagi....
yang perlu kita fokus ialah HARI INI, kerana smuanya terserah pada kaki kita melangkah pergi...arah kanan atau kiri, kitalah pencipta sejarah pada hari ini, waktu ini di tempat ini...
jika tepat langkahan kaki, mulialah diri..
jika tersadung langkahan kaki, bangkit sekali lagi,,,jgn berhenti...
jika tersalah...merana lah diri berkali2..
‎" Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan. Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau. " – Khalifah Umar bin Abdul Aziz (cucu Saidina Umar Al-Khattab - sahabat Nabi s.a.w.)
What makes me weak?
My fears

What makes me whole?
My ReLigion...

What keeps me standing?
My faiTh

What makes me compassionate?
My selflessness

What makes me honest?
My integrity

What sustains my mind?
My quest for knowledgE

What teaches me all lessons?
My mistakes

What lifts my head high?
My pride, not arrogance

What if I can't go on?
Not an option

What makes me victorious?
My courage to climb

What makes me competent?
My confidence

What makes me beautifuL???
My patience and sincerely


What makes me a woman???
My heart is always attached to ALLAH..

By Productive Muslim
Dah roll sampai ke bawah, tapi malam ni, cuma tiga ni sahaja yang menarik perhatian. Maknanya? Tak ada makna apa-apa. Post kat laman muka buku tu adalah privacy masing-masing. Jadi, sesiapapun ada hak untuk tulis apa sahaja... 

Tapi..........

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails