Sunday, May 1, 2011

`period of time`

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
Setelah kesekian kalinya,
Dapat juga mencoret sesuatu di sini,

"Kenapa?
Sibuk sangat ke?"

Jawapannya:

"Tak de la sibuk mane pun, maybe tak pandai menguruskan masa dengan baik. Lagha je.. huhu"

Tak senang untuk memberikan jawapan yang terbaik tiap kali bila ada yang bertanya, tapi hakikatnya begitulah.. Sebetulnya, kalau pandai bahagikan masa dengan betul, tak de la sibuk sangat pun..

Dan bukan senang untuk bercerita tentang kesibukan bila mana hasilnya, tak semanis impian...

Tapi dsebalik semua itu, terselit keindahan..

Bila mana dalam 'ketidak pandaian' dalam menguruskan kesibukan, mempertemukan dengan pelbagai ragam manusia...

Ada yang memahami..
dan ada yang buat-buat tak faham,
Ada yang menekan,
dalam masa yang sama,  ada pula yang membiarkan,
Ada yang menyokong,
dan juga yang menentang,
Ada yang melemparkan senyum penuh pengertian,
ada pula yang menambahkan beban,
Ada yang memberikan ketenangan,
tak kurang juga yang menggusarkan fikiran,
Ada rakan seperjuangan,
turut ada 'rakan' yang melemparkan ejekan...

Perlu ke dipedulikan semua tu?

"Tak perlu kot?"

Perlu sebenarnya, tapi jangan sampai mempengaruhi siapa kita...

"Untuk memberikan yang terbaik kepada orang lain, berikan yang terbaik dahulu buat diri sendiri" (pendapat spontan waktu BTN)

Macam-macam ragam manusia, tak perlu sampai membiarkan kita jadi macam-macam...

"Erk, macam mana tu"

"Senang citer macam ni la, kalau kita stay jadi diri kita sendiri. Tak de la orang buat macam-macam kat kita.. Just be yourself, as always u appear to be"

"Well, ok.. I guess it is not easy, but it might not impossible
It is still half step of my journey, but I'm thinking of taking a short deep breath... may I?"

"Do as you please, but make sure!!! Don't take it for long... "

  ******************************************************************************

Masa BTN, KF tanya;

"Apa tujuan datang ke sini untuk kali ni.."(sebab dah 3 kali join, kan??)

"Saya datang sini, nak refresh ilmu yang saya dapat dulu-dulu, selebihnya saya buat atas dasar tanggungjawab"

"Ok, second question is, what did you expect from this BTN?"

"Sejujurnya, saya mencari waktu untuk diri"

KF dengan muka tertanya-tanya, (perlu diterangkan ke??-monolong)

"Saya nak muhasabah diri"

End of BTN, rasanya dah dapat apa yang saya nak... Dah cukup helaan nafas ini, sekarang masanya untuk bertindak sewajarnya!!!! Chaiyok2

'Teruskan perjuangan.. Perjalanan masih panjang'
p/s: Banyak yang nak diceritakan, tapi cukup itu dulu untuk kali ini, sambung di lain kesempatan (^^)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails